Friday, December 31, 2010

Lebaran Tahun Baru 2011




SeLaMaT TaHuN BaRu 2011 semua!!! Perutusan rasmi blog dan seluruh komuniti blogger Malaysia.

Assalammualaikum W.B.T. Salam sejahtera, kita bertemu lagi dilebaran tahun baru 2011 sebagai tahun kita mulakan azam baru kita, semangat dan kekuatan bersama dalam melaksanakan tugas harian kita sebagai ummat Islam. Namun, setiap kali kita meraikan tahun baru, sudah pasti ada segelintir masyarakat menghiburkan diri di Lebaran tahun baru. Setiap kali tahun baru, kita sering kali mendengar dan membaca berita tentang kes-kes yang melibatkan sosial dan aktiviti negatif. Rakyat Malaysia yang pelbagai kaum dan bangsa perlu bersatu dalam menggeratkan sillaturahim. Jika kita sama-sama tanamkan azam dan semangat baru ditahun 2011 sebagai tahun "Berusaha Bersunguh-Sunguh" dalam melaksanakn tugas mahupun aktiviti. Sudah pasti,kualiti kita dalam satu tugas pasti memuaskan dan baik.Tidak lupa juga kepada para Blogger yang sentiasa mengUpDatekan blogger mereka dengan pelbagai info dan hiburan yang boleh kita jadikan nilai dalam hidup kita. Syabas yee... :)



Kini, saya dan blog mungkin tidak akan bersama lagi kerana saya mulakan azam baru saya yang baru agar saya tidak terlalu leka dengan hobi saya ini iaitu berblog. Saya berharap agar semua rakan-rakan faham situasi saya ini dan terus sentiasa bersama blog hafez94 dan 1-informasi sebagai webBlog yang memberi info dan ilmu untuk dikongsi bersama. Majulah bersama Blogger dan komuniti Blog Malaysia tidak kira bangsa dan agama. KeArah Matlamat 1 Harapan, 1 Matlamat.

Sekian, wassalam.

Sunday, December 19, 2010

Ilustri Dunia

Salam semua...alhadulillah..,, dah nak hampir tahun baru..,, cuti pon nak abis dah..tinggal 2 minggu je..huhu..sedih nye...haha.. Sebulan cuti kan..puaslah. Mase cuti nie sye masih padat dengan masa kerja yang perlu diselesaikan. Yelah...cuti2 pon ade kerja...hehe..biasa lah.. Urm..taon depan lagi padat.. ase nye Xade mase nak blog macam nie!! Nie pon time cuti panjang..InsyAllah..sye akan online time cuti saje. Oke..mungkin juga sye akan buat post last habis cuti nanti..

Citer pasal ilustri dunie nie..,, anda terfikir ke macam mane diorang buat macam gambar kat bawah nie?? Kalu ade adik kecik..,,mesti kata.." Eh..,,lawanye", "Pelik betol?" Haa..itu lah yang diorang akan cakap..,, apa2 pon..ilustri yang mereka buat nie memerlukan kreativiti dan inovasi yang tinggi dalam ilustri nie.. Kalaw lah ade segelintir masyarakat kite kat Malaysia yang buat macam nie..,,mesti gempak kan. Urm..tapi itulah.. memang tak boleh elak..,,nampak je sesuatu yang pelik ke.,,mesti nak tengok jugakkan..haha..mcam penulis blog nie lah jugak...hehehe..

http://2.bp.blogspot.com/_6iHWJbgH0wE/TQzmi6wYKDI/AAAAAAAAA3Y/I3KrD1EPuBY/s1600/ATT35118627.jpg
Kristal ais..,,boleh pijak plak tu..


http://3.bp.blogspot.com/_6iHWJbgH0wE/TQzmiuma_WI/AAAAAAAAA3Q/3TUkrtJYT_M/s1600/ATT35118829.jpg
Bandar yang sedang ditelan api gunung berapi

Kapal layar aq yang masih dalam pembikinan..haha.

Wah..seronoknye..macam kat air terjun

http://lh5.ggpht.com/_dlkAw43cLC0/SUFyBB7TljI/AAAAAAAABlk/kkryYOlk9iQ/s800/12-amazing-3d-sidewalk-art-batman1.jpg
"Help me-help me!!

"Wah..besar jugak retakan jalan nie, ish3

Nak hampir roboh menara aq nie

Harta karun Ilustri


Logo pelik


Oopss..tertumpah lak air sungai nie..

Sekian saje untuk kali nie..hehe

Monday, December 6, 2010

Tahun Baru ~ Azam Baru!!

Salam...hai semua...Alhamdulillah,,pada hari nie,, genaplah umuq aq yang ke 17 bagi tahun Islam..hehehe...dah nak jadi abang.. Kene buat azam baru...huhu..ape yang kita lakukan selama setahun nie..moga-moga kite dapat syafaatnya dan mengamalkan ilmu dengan sebaik mungkin. Pada tahun baru ini..,, sy ingin memohon secara terbuka,, agar kita same-same melalui tahun baru dan semangat iltizam kite iaitu azam baru. Ape yang dimaksod kan azam baru??

http://farm3.static.flickr.com/2455/3937333244_c3e064f75f.jpg
"Arrgghh..,,tolong jari aq kene makan dengan mesin nie!!

..ish...abg hensen nie.,,terlalu muda nak jadi tukang masak..haha..azam nak jadi chef...bagos... oke... Sambung citer balik..,, Azam ialah semangat dari jiwa dan hati kita melalui perbuatan dan kesungguhan kite. Jadi,, pada semua para blogger,, dah buat azam baru macam mana nak update entry baru untuk taon depn??hehehe.. mungkin sesetengah orang berbuat demikian untuk pastikan blog beliau terus jadi perhatian orang. Mungkin juga azam yang melibatkan kerjaya, hidop dan pelajaran. Ini pon elok untuk kite tentukan masa hadapan. Bagi sye pulak...,, sye Xkisah dengan entry blog nie pasal tahun depan,, sye jarang berblog. Untuk pastikan blog sye sentiasa update,, sye mungkin buka citer mengenai aktiviti sye untk taon depan.. So,,Xbanyak la citer2 yang best2... Sy harapkan semua kawan-kawan blog sentiasa memerhati blog ini dan mendoakan kejayaan sy dlm Spm,,, Itu yang paling penting!!

Tapi ade jugak buat azam baru...mungkin sekejap sje...hik3..
http://lensahati.files.wordpress.com/2009/12/sleep__by_captainspaz.png
Arr...mengantuk nye tengok citer semalam..Ari nie MC laa...~~Tidur dan tidur..

Keesokan paginye,,bile anda tidur lambat,,anda terpaksa berbuat demikian..haha..

Sunday, November 28, 2010

Solat Express

Salam..hai semua... Hari nie aq nak kongsi satu cerita pasal solat Express...urm...Korang semua ade Xterikot sme dengan entry post nie?? Huhuhu..,, setahu aq,, kebanyakkan nye generasi muda yang selalu wat solat macam nie.. Tapi,, bile aq check kat laman website.,, ader terjumpe satu video nie,, aq Xtahu lah betol ke tidak..Coz aq tengok orang yang tengah sembahyang nie macam ade kerje yang perlu diuruskan..Hehehe...Xtahu lah,, kalau korang penah ke solat express?? Jom kite tengok video nie dulu 0ke...



Sambung citer balik,, kalau kite perhatikan video nie, nampaknya,, orang nie dah tua. Maybe beliau nie ade hal kecemasan atau pon Xtahu cara-cara sembahyang. Tapi yang jadi tanya,, kenapa ade orang yang merakam video nie?? Sebab ape ye..atas tujuan untuk menunjukkan bahawa lelaki yang dirakam ini Xreti solat or saje untuk jadikan bahan tawa?? Disini kalaw kite perhatikan betol2,, lelaki nie mungkin sakit. Aq Xtahu nak kata macam mane,,tapi bile kite jadikan bahan untuk kite rujuk,, memang salah dan Tidak Sah pon solat die.. Dalam solat, seperti doa Iftitah, doa Qunut dan duduk tahiyyat pertama kalau kite Xbuat Xpe.. Cume pahalanya sedikit. Tetapi hanya untuk orang-orang dalam kecemasan seperti pergi kerja waktu pagi or dah terlampau sibuk dengan keje.. seperti kite,, sebenar-benarnya,, kite mesti ikot semua yang telah diajar dan disuruh oleh Rasulullah. KIte kene tahu bahawa,, doa-doa seperti doa qunut harus kite hafal sebab banyak shafaatnya. Itulah doa kite untuk mohon rezeki waktu pagi dan untuk sepanjang hari kite melakukan ibadah.. Ermm...kalau korang lah Xreti baca doa qunut,, agaknya,,macam mane law ade orang suruh jadi imam?? huhu..alhamdulillah aq dapat hafal.. Cube kite perhatikan gambar mat Sempit nie.. Xubah macam Valentio Rossi agaknya..hahaha
http://rijalunsodaqu.files.wordpress.com/2010/10/rempit.jpg
"Wei...korang tengok aq bawak motor Ex5 blue nie,,khusyuk aq sampai wili"..ahakss..~~

Ish3...Xhabis-habis dengan motor,, law dah ambik lesen Xpew gak...hahaha..Oker, sambung balik. Amboi,,khusyuk ko bawak motor yer,, sampai wili pon Xperasaan.. Dalam video nie,, khusyuk dalam solat die nie pon Xade. So,,aq ingatkan adik2 jangan ikot macam video 2 ok.. urm..dalam gambar yang nie lak.. ish...hanphone die berbunyi..ish3..ganggu 2..

http://hatiwanita.files.wordpress.com/2009/02/khusyuk-solat.jpg?w=470&h=332
"Alamak,, isteri aq telefon lah nie. Pasal aq terlupe beli ikan pagi tadi,, abis lah aq balik nie"..

Hehehe,, hai pakcik,, lagu orang puteh nampak..haha,, oke, pasal hanphone nie,, kite tahukan solat nie mesti kene tenang dan khusyuk..Tengok pakcik nie,,bleh teringat kan pesanan isteri die tadi..haa..kan Xkhusyuk 2.. Lagi satu,, nie untuk renungan..kalau kite banyak masalah, teringatkan sesuatu or ape2.. Lebih baik kite sembahyang kat masjid or surau. Because,, kite bleh tenang dalam masjid 2.. lebih2 lagi kalaw masjid berhawa dingin..fuhh...lagi bestkan..hehehe..Xkira lah,, yang penting kite ekhlas kerana niat Allah..

Siapa kite....

http://1.bp.blogspot.com/_e4r3_XkVJTs/TGM7d9UIhMI/AAAAAAAAAiw/Aw42Nwz0XuQ/s1600/solat-1.jpg


Tuesday, November 23, 2010

Jamuan Perpisahan Pengawas Pusat Sumber F5

Huhuhu...sedar X sedar..kite dah penghujung tahon..Xlme agi...ak bakal menduduki SPM taon depan...so..Xade lah ak pikir ag dah ngn blog nie..masalah dengn kawan2 pon..Xade,,..alhamdulilllah...skrg ak jalani kehidupan seperti biase..walaupon ak hanya sementara..tpi ak rasekan isnya amat pedih skali untk ak lepaska diorng nie.. Jamuan nie kite org set kat KFC ayew tawar kat CityAwan..Name dekat2 org puteh jew..hak3..pekan kecik nie pon ade KFC...Walaupun tempat nye agak sempit lah boleh dikatakan best..mcm makn kat hotel..hahaha..ape2 pon..ak ucapkan good luck for SPM,,diorng nie bak kata kawan2..wat keje duk PS memang Xpenah jemu..lagi2 ketua PS nie pon aktif gak.. Dalam melaksanakn tugas..dari segi pandangan ak..diorang nie,,mcm kami nie lah..form4 nak mula beljr,,diorng nie dah expert sikit..cume mase diorng Xcukup..yelah nak SPM...mcm ak ngn kawan2 ak..bukan wat keje sgt pon..inilah realiti...kalu wat keje ptg je...mcm ak suke wat ptg coz Xade wat ape kat kelas..huhu.. Last say...ak nak ucapkan tq byk2 dan GoodBye for last school and new life kat sne nanti..hak3...

http://4.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1WuH0uIkI/AAAAAAABXis/8TnlZt6Mk-o/s1600/IMG_1417.JPG


http://2.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1V4wBNYsI/AAAAAAABXiI/FUsLWVM-S00/s1600/IMG_1419.JPG
Bakal penolong ketua pengawas nie...huk3...

http://4.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1WSOdIBII/AAAAAAABXiY/dmJU5WTxI9Y/s1600/IMG_1434.JPG
Mantan Pengetua,,sentiasa memberikan kata2 semangat yg bersifat keibuan

http://2.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1WJEw_Y2I/AAAAAAABXiQ/CDWfa0w3wrk/s1600/IMG_1428.JPG
PK Hem SMVSM..sentiasa bergaya..huhu

http://3.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1WmARFy-I/AAAAAAABXio/Om_NB4RhdLY/s1600/IMG_1471.JPG
Pengetua Baru Dari SMT Ipoh,, sentiasa senyum dengan gayanya...

http://4.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1VCbRMmPI/AAAAAAABXh8/M6q3ECwT9b8/s1600/IMG_1383.JPG
Bismillah,,,Alhamdulillah...dapat makan KFC Mix Baru la..hahaha,,,

http://2.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TN1Z68So7gI/AAAAAAABXjM/5ON5gC_HmHY/s1600/IMG_1571.JPG
1,2,3 Posing....

Last Day: 12.11.2010

Saturday, October 16, 2010

Hari KoKurikulum Vokasma

http://3.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TLaqnXbxRbI/AAAAAAABWVg/d_Fi1wtrjXA/s1600/PA140061.JPG
Nak rase strawberi punye..hek3..

http://2.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TLaVuIq17yI/AAAAAAABWQ4/1UGhdVF_ee0/s1600/PA140005.JPG
Motor ak semua nie...


http://3.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TLCL-hnmbwI/AAAAAAABV4Y/NdtOIJrdDNI/s1600/PA080038.JPG
Meeting about Jamuan PSS


http://4.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TLaMmHIvjSI/AAAAAAABWOI/RXRchnX7aDQ/s1600/IMG_9522.JPG
Senam erobik

http://3.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TLaVtlKU0gI/AAAAAAABWQo/7xn0S0LHSE4/s1600/PA140045.JPG
Cikgu Pusat Sumber ak

http://4.bp.blogspot.com/_o4I0skPGvsY/TLaqnNS_pJI/AAAAAAABWVY/y2VyA9WYrWc/s1600/PA140062.JPG
Azam senyum je..keropok lekor 2 kang hangit..hak3..



Friday, September 10, 2010

SeLaMaT HaRi RaYa AidilFitRi



HaFez ingin memohon maaf jika ada salah dan silap semasa berblog. Setiap manusia mesti ade wat salah dan silap.Memang kita tak boleh elak jika ade kesalahan yang berlaku antara kita..namun indahnya hari ini jika kita masih bermaaf-maaffan.. Hafez dan keluarga disini ingin memohon maaf skali lagi jika ade salah silap. Akhir kata, SeLaMaT MeNyaMbuT HaRi RaYa AidilFitRi~ Maaf ZaHiR BaTiN.

Monday, September 6, 2010

Alamak Tertinggal Dompet Kat Rumah!

Pada ahad yang lepas,, aku ngan kawan-kawan aku gie la shopping centre kat ipoh pasal nak raye nie kan..kene le beli baju raye, baju melayu , baju t-shirt..itu la..ini la.. Dah jadi kewajipan bagi kite orang setiap tahun..
Hmm..so, aku pon gie la naik bas ngan kawan aku nie Din, Azam, Faiz.. Time tue diorang belanje aku..
http://outskirtoutreach.org/wp-content/uploads/2008/11/medan-kidd-perak-roadways.jpg

Aku pon duk dalam bas teros sembang-sembang baju ape nak beli.. Dah kene pulak bulan ramadhan cam nie..teros tertidor sampai kat ipoh..

http://4.bp.blogspot.com/_JKeHOeO3wRk/TCCf7y5KCUI/AAAAAAAADWw/lVfGmb95tVU/s1600/bed-sleep.jpg
Lena tue tido dlm burger..hek3..

nasib baik laa kawan aku sorang nie Xtido..Oowh..patut la..dia main game kat handset dia,, dia pon ape lagi,, teros dia kejutkan kite orang yang tidow tadi.. huhuhu..sampai kat out station..kite orang teros naik bas MiniBas Ipoh..yang nie pun sme jugak..diorang belanje aku..aku Xtahu entah deme baik hati belanje aku..mungkin rezeki aku..Hek3..Alhamdulillah.

http://1.bp.blogspot.com/_jps3EEdPmgY/S_o8o-Rx6HI/AAAAAAAABN8/f_-9cG5lDOU/s1600/duit10.png
Betol2 duit nie..
Lepas tue..dah sampai kat destinasi kite orang, teros keluar gie kat GM.. Sampai kat situ..masuk jupp kat bahagian pakaian..hur,..semua lawa-lawa..harga dia pon lawa gak.. Aku pun ikut lah member aku nie sampai giliran aku terakhir..aku suke tgok orang pilih pakaian dulu..baru aku pilih..he3.. Yang kawan aku nie pie lah cube baju T-Shirt..okew gak la..semua yang diorang pilih semuanyew berpatutan..hmm..patut lah dia belanje aku tadi.. Ha..skunk nie time aku lak nak pilih baju apew nak beli..

http://images03.olx.com.my/ui/8/33/09/1280979016_108332409_15-SELUAR-JEANS-LEVIS-501-LEVIS-501-BUATAN-THAILAND-38-1280979016.jpg
Seluar jean muat-muat utk adik aku pulak..hek3..

Time tue jugak member aku nie Xbyr lagi duit..so..diowang tunggu aku puas pilih bau dulu..huk3.. Hmm..dah puas aku memilih..dekat setengah jam.. penat tol..huu.. lepas tue..tiba-tiba kawan-kawan aku senyum kat aku.. aku pon pelik ape kene dengan meke nie?? Aku Xtutup zip seluar kew?? Jupp..aku chek.. Hmm..Xade ape2.. Xpon aku pakai baju terbalik ke mase tukar baju tadi? Hmm..Xade pon.. Aku pon pergi lah tanye kat diorang dengan selamber tanye.. Nie ape ke hal korang nie tersenyum2.. Hehehe..Sebenarnyew kami nie Xade bwk duit lebih..so..kami nak gune la duit ko dulu Hafez.. Laa..patut la diorang senyum jer.. Tak pew la..disebabkan korang belanje aku bayar tambang bas tadi..aku tambah sikit duit aku nie kat koran.. Aku pon selup kat poket aku untuk mengambil duit kat beg dompet aku.. Aku gelabah..

http://1.bp.blogspot.com/_V6v7wvFwARA/TAMT5dyG-_I/AAAAAAAAAnk/tb3dazlobiE/s320/dompetkosong.jpg
aku cepat2 check kat belakng seluar, belah tepi kiri kanan..haa!! Semua Xadew..biar betul..aku dah risaw nie..risaw Takot Xbayar duit lagi..cam ne nie..

http://easy.blogdetik.com/files/2008/09/dompet-penuh.jpg
Nak cover Xade duit..he3..

Aku pun senyum balik kat diorang untuk caver gelabah aku tadi..aku pun cakap" Haa..sebenarnye aku tertinggal bebg duit aku la kat umah..:" Ha?? Ko pasti ke nie hafez?? " Ye lar..aku pasti la..sebab mse tue aku nak gie sikat rambut aku..terlupe plak aku ngn beg duit..woo..woo..cam ne nie.. "La..ko nie hafez..lain kali check dulu sebelom nak gie mane2..terutamanyew nak gie shopping ke, nak beli barang ke..kan dah jadi cam nie.. Hei..Terok la aku kene ceramah ngn diorang nie..hmm..tiba-tiba..kebetulan lak ade Cikgu kami yang kamcing ngn kite orang.. Eh..kamu semua nie wat ape kat sini?? Beli makanan ke?? Eh..cikgu..Xle..Xkan bulan pose nie kite orang nak beli makanan kat sni..lagi pon nie kan bhgian pakaian.. Cikgu aku sjew nak guraw..dia taw kite owng ade masalah.. "Cam mane?? Baju raye dah dapt dah?? " Dah cikgu..semua nye lain2 jename..hek3.." "owh..ye ke..Nie dah bayar ke blom??" Hehehe..cam taw2 je cikgu nie kite orang tak bayar lagi.. ''Blom lagi cikgu, seenarnyew..kami Xcukup duit la cikgu nak banyr baju semue nie..kami bertiga dah belanje untuk tambang bas tadi skali ngan hafez..tapi hafez free je.. "Dalam hati, Eh..aku lak yang salah..bukan diorang nak belanje aku tadi.." "Ooowh..so..skunk nie nak minta kat Cikgu la ye?? Cikgu dah paham sangat..hik3..Jgn risaw jgn sedih..duit cikgu bwu keluar dari bank nie..he3..maklumlah..rezeki.. "Ooowh..he3..kami semua gelak kegembiraan..akhirnya..kite orang dapat bayar bill pakaiaan tadi.. Huu.."Duit cikgu nanti kami pulangkan, Lepas raye oke?? "Okew saje" Kite orang mengharapkan ianye duit untuk raye..tapi kene bayar balik..hek3..name pon pinjam..mesti la kene byr balik.. Huk3..lepas2..aku balik ke rumah masing2..duit yang lebih gune untuk tambang balik..Akhirnye..aku dapat belajr kat sini..pastikan kite sentiasa peka dengan barang yang perlu dibawa untuk kegunaan seperti handset, beg dompet, jam tangan dan lain-lain barang yang perlu dibawa..huk3..so..Moral kat sini..berhati-hati mase nak shopping terutama time raye..jgn luupe bwk beg dompet..he3..

Sunday, September 5, 2010

Kantoi Tak Puasa

Kantoi Tak Puasa.

http://s165.photobucket.com/albums/u73/cyarena/comments/ramadhan/images/1.gif

Suatu hari dibulan ramadhan.beli makanan...Hek3.. hah..kantoi tak posa.! Makan sorang-sorang yew.. bukan nak makan kat bilik kew, makan kat dalam tandas kew, makan kat belakang bangunan kew, makan kat tepi semak kew..huk3.. pandai yew nak nyorok.. itu lah.. lain kali makan tue jangan ambik banyak sangat..kan susah nak bawak tue..huh..air tebu?

http://lh6.ggpht.com/_7bpd-cYvlUc/SpS1BSkITgI/AAAAAAAAD9w/8W19wJ6msmQ/s400/tebu.jpg
Menggugat Keimanan nie..hek3..

Lagi ape yew..hah..air kotak dutch lady, air tembikai, air soya..perh..memang lapar yew..air dekat 4 jenis bawak..ish3.. nakal tul lah..YaAllah..makan kfc lak tue.. besar tol..
http://justkhai.com/blog/fhoto/KFC-Releases.jpg
Kentaki Big Chikken

Hmm..dah lah makan tak bace bismillah..main makan jew.

http://farm3.static.flickr.com/2614/3839928943_3829a0f95a_m.jpg
Ehm..sedap nye kek coklat nie..nak cikit kew??

. paaa..puu..waaa.. Dah lah kene mandikan dia lak tue..adoi.. hehehe.. Adik kecik upernyew.. Tapi ingat ye kepada IbuBapa..kite sepatutnye mendidik anak-anak kita berpuasa dari kecik lagi..huk3..salam ramadhan dan salam aidilfitri..entry nie sekadar hiburan dan moral..

http://3.bp.blogspot.com/_iiZ5RdxQuyg/SLpdPoq44kI/AAAAAAAAAP0/BwrHbqwX1Jc/s400/ramadhanupin.jpg
Upin nak duit raye 30 inggit bleh bagi x??

Sunday, July 11, 2010

Sepanyol VS Belanda

Salam...Dah lame tak 0n9 internet..balik kampong nie pun sebab balik wajib..3 minggu woo...YaAllah..aku masih tabah menempuh semua dugaan didunia..walaupun banyak masalah yang ade macam masalah kewangan.. Aku tak nak la bising2 sangat..sebab aku tak nak susahkan org lain..Aduh..hari nie ade perlawanan bola sepak..cam mana nie ah..dah le balik hari nie..cadang nak balik hari isnin..hehe..tapi warden dah dapat agak..kalu musim bola sepak..lagi2 FIFA 2010 nie..4 tahun sekali..so..warden cakap..kalu balik lambat..dapt la 3 rotan..kalu lambt lagi..5 rotan..memang sakit la sape yang kena rotan cikgu..haha..bahaya kalu ambik cuti lebih..so..cikgu dah berbincang nak tayangkan kat screen besar..suruh ramai2 tg0k bola 2.3o pagi..tapi tak pasti la berita nie betul ke tak..sebab ade cakap nak tanyangkan ulangan je..tak syok la cam nie..huhu..sambung balik citer..


Cakap tentang bola nie..aku memang minat..lagi2 kalu pasukan yang aku minat..sebelum nie aku memang berharap sangat dengan pasukan argentina..tapi apakah malang nye pasukan argentina kalah dengan german..memang memalukan...tapi bile dapat tahu pasukan kedua aku minat nie pasukan Sepanyol masuk final..aku memang sokong habis2...sepayol nie aku minat sebab mereka dulu negara Islam..tapi sekarang nie Islam mereka sikit dah..

Follow my team: Spain

Aku paling tak suke belanda..sebab mereka dulu pernah menjajah negara kita...wat kacau..belanda memang tak ae harapan untuk menang FIFA 2010 nie..usah dikenang..kalu belanda kalah aku lagi suke...Sepanyol memang menunjukkan permainan dia yang cantik dah teratur..aku tgok meke main pun tak ade macam argentina main..geram betul argentina kalah...huhuhu...Bagi aku..pasukan sepanyol bakal mencatat rekod baru Piala Dunia 2010 nie...Kita sudah tahu pasukan Africa semua kalah..Brazil pun pasukan aku jugak..banyak betul ye pasukan bola sepak aku minta nie...
Spain National Team
Brazil memang memalukan..kalah terok..aiya..cam mane boleh kalah woo..tak ape..asalkan pasukan yang aku tak suke iaitu pasukan England yang ade gambar pasukan england kat kad maxis tu..aku rase tak yah lah pilih pasukan England...aku dah meluat tengok england main,..harap pemain je hebat2..main entah mane sepak..kah..kah..kah..ok..Hari nie..artis antarabangsa shakira akan menyokong sepanyol dimana beliau yakin bahawa spain akan menang pagi nie..aku tak tahu la kalu ade budak pompuan yang minat tentang bola nie..kalu ade pun segelintir je..Aku nak tunjuk kat korang antara babak sedih pasukan pasukan piala dunia..kesian meke ye..

http://sportige.com/wp-content/uploads/2010/07/Vincent-Enyeama.jpg
Penjaga gol Nigeria yang tak dapat menangkap bola Korea Selatan..Tapi..korea selatan juga turut kalah dan tersingkir dari Piala Dunia.

http://sportige.com/wp-content/uploads/2010/07/Lucas-Neill.jpg
Antara pasukan Asia yang kalah dengan Serbia..Australia..

http://sportige.com/wp-content/uploads/2010/07/Yuto-Nagatomo.jpg
Pemain asia Jepun Yuto Nagotomo tersingkir dari piala dunia kalah dengan Paraguay.

http://sportige.com/wp-content/uploads/2010/07/Kaka1.jpg
Kaka sedih dengan prestasinya yang kurang memuaskan.

http://sportige.com/wp-content/uploads/2010/07/Gabriel-Heinze.jpg
Pemain argentina yang sedih dengan kekalah dengan German. Marodona cube menenangkan Tevez.

Nie lah antara babak sedih pasukan piala dunia 2010. Yang tinggal hanya kenangan.. FiFa 2010 berakhir dengan sepanyol lawan belanda pada pagi nie..pasti ramai yang akan menonton perlawan hebat nie..apa2 pun..terus menyokong spain k..spain bleh....