Monday, September 6, 2010

Alamak Tertinggal Dompet Kat Rumah!

Pada ahad yang lepas,, aku ngan kawan-kawan aku gie la shopping centre kat ipoh pasal nak raye nie kan..kene le beli baju raye, baju melayu , baju t-shirt..itu la..ini la.. Dah jadi kewajipan bagi kite orang setiap tahun..
Hmm..so, aku pon gie la naik bas ngan kawan aku nie Din, Azam, Faiz.. Time tue diorang belanje aku..
http://outskirtoutreach.org/wp-content/uploads/2008/11/medan-kidd-perak-roadways.jpg

Aku pon duk dalam bas teros sembang-sembang baju ape nak beli.. Dah kene pulak bulan ramadhan cam nie..teros tertidor sampai kat ipoh..

http://4.bp.blogspot.com/_JKeHOeO3wRk/TCCf7y5KCUI/AAAAAAAADWw/lVfGmb95tVU/s1600/bed-sleep.jpg
Lena tue tido dlm burger..hek3..

nasib baik laa kawan aku sorang nie Xtido..Oowh..patut la..dia main game kat handset dia,, dia pon ape lagi,, teros dia kejutkan kite orang yang tidow tadi.. huhuhu..sampai kat out station..kite orang teros naik bas MiniBas Ipoh..yang nie pun sme jugak..diorang belanje aku..aku Xtahu entah deme baik hati belanje aku..mungkin rezeki aku..Hek3..Alhamdulillah.

http://1.bp.blogspot.com/_jps3EEdPmgY/S_o8o-Rx6HI/AAAAAAAABN8/f_-9cG5lDOU/s1600/duit10.png
Betol2 duit nie..
Lepas tue..dah sampai kat destinasi kite orang, teros keluar gie kat GM.. Sampai kat situ..masuk jupp kat bahagian pakaian..hur,..semua lawa-lawa..harga dia pon lawa gak.. Aku pun ikut lah member aku nie sampai giliran aku terakhir..aku suke tgok orang pilih pakaian dulu..baru aku pilih..he3.. Yang kawan aku nie pie lah cube baju T-Shirt..okew gak la..semua yang diorang pilih semuanyew berpatutan..hmm..patut lah dia belanje aku tadi.. Ha..skunk nie time aku lak nak pilih baju apew nak beli..

http://images03.olx.com.my/ui/8/33/09/1280979016_108332409_15-SELUAR-JEANS-LEVIS-501-LEVIS-501-BUATAN-THAILAND-38-1280979016.jpg
Seluar jean muat-muat utk adik aku pulak..hek3..

Time tue jugak member aku nie Xbyr lagi duit..so..diowang tunggu aku puas pilih bau dulu..huk3.. Hmm..dah puas aku memilih..dekat setengah jam.. penat tol..huu.. lepas tue..tiba-tiba kawan-kawan aku senyum kat aku.. aku pon pelik ape kene dengan meke nie?? Aku Xtutup zip seluar kew?? Jupp..aku chek.. Hmm..Xade ape2.. Xpon aku pakai baju terbalik ke mase tukar baju tadi? Hmm..Xade pon.. Aku pon pergi lah tanye kat diorang dengan selamber tanye.. Nie ape ke hal korang nie tersenyum2.. Hehehe..Sebenarnyew kami nie Xade bwk duit lebih..so..kami nak gune la duit ko dulu Hafez.. Laa..patut la diorang senyum jer.. Tak pew la..disebabkan korang belanje aku bayar tambang bas tadi..aku tambah sikit duit aku nie kat koran.. Aku pon selup kat poket aku untuk mengambil duit kat beg dompet aku.. Aku gelabah..

http://1.bp.blogspot.com/_V6v7wvFwARA/TAMT5dyG-_I/AAAAAAAAAnk/tb3dazlobiE/s320/dompetkosong.jpg
aku cepat2 check kat belakng seluar, belah tepi kiri kanan..haa!! Semua Xadew..biar betul..aku dah risaw nie..risaw Takot Xbayar duit lagi..cam ne nie..

http://easy.blogdetik.com/files/2008/09/dompet-penuh.jpg
Nak cover Xade duit..he3..

Aku pun senyum balik kat diorang untuk caver gelabah aku tadi..aku pun cakap" Haa..sebenarnye aku tertinggal bebg duit aku la kat umah..:" Ha?? Ko pasti ke nie hafez?? " Ye lar..aku pasti la..sebab mse tue aku nak gie sikat rambut aku..terlupe plak aku ngn beg duit..woo..woo..cam ne nie.. "La..ko nie hafez..lain kali check dulu sebelom nak gie mane2..terutamanyew nak gie shopping ke, nak beli barang ke..kan dah jadi cam nie.. Hei..Terok la aku kene ceramah ngn diorang nie..hmm..tiba-tiba..kebetulan lak ade Cikgu kami yang kamcing ngn kite orang.. Eh..kamu semua nie wat ape kat sini?? Beli makanan ke?? Eh..cikgu..Xle..Xkan bulan pose nie kite orang nak beli makanan kat sni..lagi pon nie kan bhgian pakaian.. Cikgu aku sjew nak guraw..dia taw kite owng ade masalah.. "Cam mane?? Baju raye dah dapt dah?? " Dah cikgu..semua nye lain2 jename..hek3.." "owh..ye ke..Nie dah bayar ke blom??" Hehehe..cam taw2 je cikgu nie kite orang tak bayar lagi.. ''Blom lagi cikgu, seenarnyew..kami Xcukup duit la cikgu nak banyr baju semue nie..kami bertiga dah belanje untuk tambang bas tadi skali ngan hafez..tapi hafez free je.. "Dalam hati, Eh..aku lak yang salah..bukan diorang nak belanje aku tadi.." "Ooowh..so..skunk nie nak minta kat Cikgu la ye?? Cikgu dah paham sangat..hik3..Jgn risaw jgn sedih..duit cikgu bwu keluar dari bank nie..he3..maklumlah..rezeki.. "Ooowh..he3..kami semua gelak kegembiraan..akhirnya..kite orang dapat bayar bill pakaiaan tadi.. Huu.."Duit cikgu nanti kami pulangkan, Lepas raye oke?? "Okew saje" Kite orang mengharapkan ianye duit untuk raye..tapi kene bayar balik..hek3..name pon pinjam..mesti la kene byr balik.. Huk3..lepas2..aku balik ke rumah masing2..duit yang lebih gune untuk tambang balik..Akhirnye..aku dapat belajr kat sini..pastikan kite sentiasa peka dengan barang yang perlu dibawa untuk kegunaan seperti handset, beg dompet, jam tangan dan lain-lain barang yang perlu dibawa..huk3..so..Moral kat sini..berhati-hati mase nak shopping terutama time raye..jgn luupe bwk beg dompet..he3..

4 comments:

  1. Werk..Hafez kuat lupe..hek3.. 2 la..lain kali check dulu..jgn main sms je..hak3..

    ReplyDelete
  2. Hek3..Xmain sms lah..Ak bukan lupew..ak lalai..hehehe...

    ReplyDelete
  3. Din - Cerite betol ke nie??

    ReplyDelete