Saturday, August 1, 2009

Aku Terpaksa

Salam.. rindunye lah kat sini.. lame tak online kat sini.. Tentang post Kemana Aku Menghilang..hafez dah buang.. Sory ye.. Akhirnye..Hafez on9 jugak kat sini..adakah aku mungkir janji?! Em..rasenye..tak ade..sebabnye..hafez pun dah buat peraturan sendiri.. sepanjang bulan ramadhan nanti..mesti bestkan..Macam-macam ade..kuih..air..ape lagi ye.. nasi.. dan pelbagai makanan lah yang sama ade dibeli atau buat sendiri tu..memang jimat..Save duit untuk hari raye nanti.. Macam dengan persiapan Hari raya..? Mesti tak sedia nie..hehe..puasa pun blum..nie nak persiapan untuk raya..Nie hafez ade tips untuk beli barang untuk raye...Kalu nak beli baju ke..seluar ke.. apa-apa yang nak beli..Belilah barang mase nak raye..maksudnye..2 hari nak raye..Potongan duit akan dibuat jika anda larat nak beli tengah malam..tu yang kat pekan..yang kat pasaraye.. Nie Tipsnye.. cakap kat pekerja yang ada kat situ.. Cik/Abang, saye duit nak save untuk budak-budak..kang deme nak datang beraye..duit tak ade..Mesti dia bagi terus percume..Kalu tak berkesan jugak..cakap macam nie..Cik/Abang.. Balik kampung..tambang mahal.. sampai-sampai kat destinasi lain..kene naik teksi..dah kene habiskan duit tu.. Aha..macam mane? Ok tak tips nie..Harap-harap ade lah yang buat macam nie..Hehehe.. Perasan tak.. Bulan Puasa same ngan bulan Merdeka.. Bulan merdeka bukan nye bulan untuk berpesta.. ye lah..macam kat tv selalu..ade je orang anjurkan macam-macam program..bukan memberi manfaat pun..dahlah bulan puasa..Ok..hafez nak tutup cerita.. Blog hafez yang satu lagi tu...hafez nak buat perubahan sikit..So.. Maklumat yang ade kat situ akan diletakkan disini..Harap maklum..

5 comments:

  1. Akhirnye.. ko online jugak..huhu

    ReplyDelete
  2. salam hafez94...striking colour for blog.like it.

    ReplyDelete
  3. welcome back,
    lepaskan gian anda,
    x salah la mengisi masa berfaedah kan...

    ReplyDelete
  4. Ye-ye..Puasa nak dekat

    ReplyDelete